Nieuws

 • Leren presenteren met een VR-bril werkt

  08-02-2018

  Leren presenteren voor een virtueel publiek – met een VR-bril op – lijkt net zo effectief te zijn als ‘in real life’, voor een echt publiek. Dat blijkt uit het onderzoek dat Stan van Ginkel, onderzoeker bij Hogeschool Utrecht, uitvoerde onder studenten.


 • Mark Zanstra is Docent van het Jaar 2018

  19-01-2018

  Mark Zanstra, docent aan de bacheloropleiding Medische Hulpverlening is tijdens de nieuwjaarsviering van Hogeschool Utrecht uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2018. Zanstra maakte indruk op de jury met zijn passie voor het vak. “Hij brengt de praktijk naar het leslokaal en de klas weer terug naar de praktijk.”


 • Eerste groepsleerkrachten onderbouw vmbo ontvangen certificaat

  15-12-2017

  Als eerste in Nederland hebben onlangs de deelnemers van het opscholingstraject Groepsleerkracht VMBO een certificaat ontvangen. De groep van bijna veertig mensen zijn na het behalen van hun PABO diploma als docent in de onderbouw van het VMBO gaan werken.


 • De Week van het Nachtkastje - "Ik wil iets betekenen voor mijn eiland"

  27-11-2017

  Tijdens de Week van het Nachtkastje ontwikkelden studenten van de minor Co-design van Hogeschool Utrecht ideeën die maar op hun nachtkastjes bleven liggen. Zo maakte Zulayma Susebeek een prototype van een skateboard van afvalmateriaal: karton en plastic flessen.


 • Faculteit Educatie

  De zeven krachten van Begeleid Uitdagend Onderwijs

  13-09-2017

  Drs. Tjerk de Boer, opleider, trainer en adviseur bij het nascholingscentrum van HUpabo bij Hogeschool Utrecht, heeft een artikel gepubliceerd over Begeleid Uitdagend Onderwijs in het vakblad Prima Onderwijs.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten