Nieuws

 • Faculteit Educatie

  De zeven krachten van Begeleid Uitdagend Onderwijs

  13-09-2017

  Drs. Tjerk de Boer, opleider, trainer en adviseur bij het nascholingscentrum van HUpabo bij Hogeschool Utrecht, heeft een artikel gepubliceerd over Begeleid Uitdagend Onderwijs in het vakblad Prima Onderwijs.


 • Experimenteren met nieuwe technologieën in HUBlab

  12-05-2017

  Eddy de onderwijsrobot, Virtual reality-brillen met onderwijsapps, een ‘Prowise board’, pennen om producten in 3D te tekenen of een Makey Makey set. In het onlangs geopende HUBlab van de bibliotheek van Hogeschool Utrecht kunnen docenten en studenten experimenteren met allerlei nieuwe technologieën.


 • Elly de Bruijn

  Lector Elly de Bruijn schrijft boek over Nederlands beroepsonderwijs voor internationaal publiek

  01-05-2017

  Elly de Bruijn, lector Beroepsonderwijs bij Hogeschool Utrecht en bijzonder hoogleraar bij de Open Universiteit, heeft samen met professor Stephen Billett uit Australië en lector Jeroen Onstenk van hogeschool Inholland, een boek samengesteld en geredigeerd over de ontwikkelingen in de praktijk van het Nederlandse beroepsonderwijs sinds 2000. De titel van het boek: 'Enhancing Teaching and Learning in the Dutch Vocational Education System. Reforms Enacted.'


 • Lessituatie Padualaan 97

  Pabo-afgestudeerden halen nieuwe lesbevoegdheid vmbo

  10-04-2017

  Pabo-gediplomeerden die werken in het vmbo kunnen vanaf komend voorjaar de nieuwe bevoegdheid ‘groepsleerkracht vmbo onderbouw basis/kader’ halen. De eerste nascholingsopleiding bij Hogeschool Utrecht zit al vol.


 • Studenten volgen college

  Minister geeft fiat voor pilot flexstuderen

  03-04-2017

  De HU krijgt toestemming van het ministerie van OCW om komend studiejaar te starten met een experiment met flexibel studeren. Studenten bepalen in dit experiment zelf hoeveel vakken ze volgen en betalen alleen hierover collegegeld.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten