• HU en HAN bieden samen masteropleiding Educational Needs aan in Arnhem

23-04-2018

Hogeschool Utrecht en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaan samen de master Educational Needs aanbieden in Arnhem. Deze deeltijdopleiding is bedoeld als vervolg voor ambitieuze afgestudeerden van de bachelor lerarenopleidingen van de HAN. Ook afgestudeerden van andere (leraren)opleidingen kunnen zich inschrijven.

• Onderwijsmodules leren professionals omgaan met verward gedrag

10-04-2018

Om professionals in zorg, welzijn en veiligheid beter te leren werken en omgaan met ‘verward gedrag in de wijk’ maken Hogeschool Utrecht en Inholland een hbo-brede onderwijsmodule.

• Hogeschool Utrecht opent 23 techlabs en werkplaatsen

06-04-2018

Hogeschool Utrecht opende op 6 april 23 lab-omgevingen waar studenten, onderzoekers, bedrijven en instellingen samen innovatieve oplossingen bedenken voor de stad van de toekomst.

• HU-docent schrijft boek voor leerkrachten op superdiverse school

23-03-2018

Basisschoolklassen met kinderen van vijf verschillende nationaliteiten zijn – ook in Zeeland - geen uitzondering meer. Ria Goedhart uit Middelburg schreef een boek met tips voor leerkrachten: ‘Samenleren op een superdiverse school’, dat vrijdag gepresenteerd wordt.

• Leren presenteren met een VR-bril werkt

08-02-2018

Leren presenteren voor een virtueel publiek – met een VR-bril op – lijkt net zo effectief te zijn als ‘in real life’, voor een echt publiek. Dat blijkt uit het onderzoek dat Stan van Ginkel, onderzoeker bij Hogeschool Utrecht, uitvoerde onder studenten.